Reuver – Dierenspeciaalzaak ‘Birds and More’ aan de Rijksweg in Reuver heeft onlangs een ingrijpende verbouwing ondergaan. De eigenaren Peter Nijboer en het echtpaar Louis en Ine de Rijck houden zondag 4 oktober van 12.00 tot 16.00 uur open huis voor alle belangstellenden.

‘Birds and More’ is al jaren het vertrouwde adres voor vogels, zaden en andere dierbenodigdheden. De dierenwinkel werd in 1992 opgestart door Reuvernaar Peter Nijboer. Hij is deskundig op het gebied van kanaries, grasparkieten, dwergpapegaaien en exotische vogels (exoten). Het vak leerde hij van zijn vader Gerard, vroeger een succesvolle vogelliefhebber. Ook heeft Peter kennis van vogelzaden. Vraag hem welk voer het beste bij welke vogel past, en Peter weet het antwoord. Geen wonder dat alle erkende vogelhandelaren uit binnen- en buitenland hem op handen dragen.

Vanwege zijn resultaten wilde Peter zijn zaak
dolgraag verbouwen. Hiervoor nam hij het bevriende Reuverse echtpaar Louis en Ine de Rijck in de arm. Louis is duivenmelker en had een eigen bezorgdienst voor duivensportartikelen en hondenvoer. Louis zag een samenwerking met zijn vriend Peter wel zitten. Door zijn drukke werk als koerier besloten Louis’ vrouw Ine en Peter een VOF te starten. Afgelopen zomer begon het trio met de verbouwing.

En nu, aan het begin van de herfst, is het karwei af. Wie goed kijkt, ziet meteen dat de dierenzaak een ingrijpende facelift heeft ondergaan. Nieuwe verf op deuren en muren, een groot aantal vogelhokken, een opslagruimte voor zaden, een administratiekantoor, en ‘Birds and More’ als toepasselijke naam. Peter, Louis en Ine zijn beretrots op het resultaat. En terecht. Hun zaak ziet er fris en overzichtelijk uit. Ook de alsmaar groeiende klantenkring is positief.

De eigenaren willen de succesvolle verbouwing natuurlijk vieren. Dat doen ze op zondag 4 oktober (dierendag) van 12.00 tot 16.00 uur. Iedereen kan een kijkje nemen, deskundig advies inwinnen of van een verse kop koffie genieten.

Dierenspeciaalzaak ‘Birds and More’ is gemakkelijk te vinden aan de Rijksweg in hartje
Reuver (tegenover de autogarage). Er is voldoende parkeergelegenheid. De openingstijden zijn: dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Grote bestellingen worden door ‘Birds and More’ gratis thuisbezorgd. Voor meer informatie, tel: 077 – 390 5984.