Tegelen – Vierdeklasser Reuver (4E) is afgelopen zondag bij TSC’04 tegen de eerste competitienederlaag aangelopen: 4-1.

Het verlies was terecht, ofschoon de formatie van trainer Martin Niemans behoorlijk startte. Reuver combineerde aanvankelijk een stuk beter dan TSC’04 en kreeg ook kansen. Pech voorkwam een vroege treffer. Zo kopte de mee opgekomen verdediger Rens Megens via de vuisten van TSC’04-doelman Vincent Turkenburg over, terwijl Tom Hendrikx met een vlammend schot de onderkant van de lat raakte. De Tegelse thuisclub daarentegen loerde op een counter. Die strijdwijze leverde na een klein half uur prompt de openingstreffer op. Aanvaller Toby Colbers van TSC’04 profiteerde van een misverstand in de Reuverse defensie en schoof de bal laag in het doel: 1-0. Even later kwam datzelfde TSC’04 zelfs op 2-0 toen Tom Dinnessen ongehinderd mocht uithalen.

Na de hervatting schoot Reuver opnieuw prima uit de startblokken. Wederom leverde het overwicht geen treffers op. De rappe balkunstenaar Younes Zariouh van Reuver soleerde herhaaldelijk door
de Tegelse verdediging, maar zijn pogingen waren een prooi voor sluitpost Turkenburg. TSC’04 geloofde het intussen wel en liet Reuver komen. Nadat Ferdi Janssen de 3-0 tegen de touwen had geschoten, was het gedaan met de Reuverse dadendrang. Dezelfde Janssen zorgde voor 4-0, waarna Tom Vullens namens Reuver iets terugdeed: 4-1. Uiteindelijk leed Reuver een terechte, ietwat geflatteerde nederlaag.

In dezelfde klasse verspeelde Bieslo (4E) in de slotfase een vrijwel zekere thuiszege op RKMSV: 2-2. De gasten uit Meijel pakten weliswaar via Ramon Vossen een voordelige 0-1 marge, maar moesten in het verdere bedrijf het initiatief aan Bieslo laten. Routinier Ron Sillen en goaltjesdief Jasper van de Boel brachten de Beeselnaren voor de pauze op 2-1. Bieslo leek op rozen te zitten, ware het niet dat Davy Janssen van RKMSV alsnog een gaatje vond: 2-2. Oefenmeester Har Bessems van Bieslo baalde ervan. Net als bij Reuver (2-2), een week eerder, duurde de wedstrijd iets te lang.

Kerngegevens:
TSC’04 – REUVER 4-1
24. Toby Colbers 1-0, 27. Tom Dinnessen 2-0, 75. Ferdi Janssen 3-0, 80. Ferdi Janssen 4-0, 88.
Tom Vullers 4-1.

BIESLO – RKMSV 2-2
15. Ramon Vossen 0-1, 35. Ron Sillen 1-1, 40. Jasper van de Boel 2-1, 87. Davy Janssen 2-2.