Reuver – Robbert Halffman (46) is benoemd tot gemeentesecretaris van de Brabantse gemeente Deurne. Robbert volgt daar per 1 januari Gert-Jan Kusters op, die naar de gemeente Sittard-Geleen is gegaan. Tot 1 januari blijft Robbert werkzaam als gemeentesecretaris van de gemeente Beesel. De overstap naar Deurne is voor Robbert een mooie stap en een terugkeer naar de gemeente waar hij tussen 1999 en 2003 ook heeft gewerkt.

Robbert is vanaf 2003 werkzaam bij gemeente Beesel, eerst als afdelingshoofd Middelen en vanaf 2005 als gemeentesecretaris. Daarnaast is hij sinds 2015 verantwoordelijk voor de intergemeentelijke samenwerking in het sociaal domein in Noord-Limburg. Daarvoor heeft hij de regionale inkooporganisatie voor het sociaal domein in Noord-Limburg opgezet.

De gemeente Beesel feliciteert Robbert met deze nieuwe uitdaging en is hem zeer erkentelijk voor zijn passie en inzet in de afgelopen 14 jaar. Burgemeester Dassen over hem: “Robbert Halffman is een man van de verbinding, op inhoud gericht, gedreven, reflexief en leergierig. Maar bovenal een fijn mens.”

Procedure nieuwe gemeentesecretaris
De gemeente Beesel is gestart met de voorbereiding van het werving- en selectieproces voor een nieuwe gemeentesecretaris. Het college van burgemeester en wethouders hoopt nog voor het einde van het jaar een nieuwe gemeentesecretaris te benoemen.