Reuver – De brandweer van Beesel-Reuver vierde haar 75-jarige verjaardag met een grote open dag bij de manege, veel belangstellendeĀ kinderen en ouders kwamen kijken. In het 75-jarig bestaan heeft de brandweer een hoop mee gemaakt in en buiten onze gemeente. Van grote branden en ernstige ongevallen tot kleine incidenten in allerlei vormen en maten. Bij landelijke wedstrijden is het korps ook bekend, sinds dat er wedstrijden gehouden worden probeert het korps steeds de finale titel te halen, tot nu toe is dat vijf keer gelukt. Zaterdag werd er bij de manege de landelijke finale gespeeld, het scenario werd opgezet door de brandweer Beesel-Reuver. Aan de wedstrijd deden 9 finalisten mee, het korps uit Putten wist uiteindelijk de meeste punten te scoren.

75-jaar worden doe je niet zomaar, reden dus voor een ‘feestje’. In brandweer termen, gave demonstraties met vuur en zwaar gereedschap. Omdat de kazerne te klein is voor een grote open dagen, werd manege de Vossenkuil omgetoverd tot tijdelijke kazerne van een hoop speciale brandweervoertuigen. Ook kwam ProRail met speciale incidentenbestrijdingsvoertuigen.

De demonstraties die gegeven werden waren onder andere de bekende brandende frietpan die men probeert te blussen met water, een crashtender van vliegbasis Volkel, verkeersongeval en een autobrand. Bij die autobrand gaven wij een van de brandweerlieden een bodycam om, klik hier voor de beelden. De brandweer kijkt terug op een geslaagde dag, vele honderden bezoekers kwamen naar de manege kijken naar de vele voertuigen en demonstraties, op naar de volgende 75-jaar. Wellicht dat er bij 100-jaar brandweer Beesel-Reuver eveneens weer een speciale dag georganiseerd zal worden, alleen duurt dat nog even.