Reuver – Reuver Noord viert vijf jaar burendag! Op zaterdag 26 september van 13.00 uur tot 18.00 uur bij WBC Den Roover (Maria Goretti school). Iedereen is welkom!

Den Roover
Het begint klein als in 2011 nieuwe speeltoestellen, voor mensen met en zonder rolstoel, in de speeltuin tegenover het woonbegeleidingscentrum (WBC) van PSW worden geopend. Bets Janssen is als initiatiefnemer van de nieuwe speeltuin betrokken bij de feestdag. Theo Timmermans en Erik Withaar, buren van WBC Den Roover, helpen mee met het onderdeel ‘burendag’. Als de burendag een jaar later spontaan een vervolg krijgt, krijgt het drietal versterking van buren Paul Beerends en Bert van de Bool.

Altijd goed weer
Vanaf die dag staat het draaiboek. Theo: ‘We hebben horeca, muziek van kepèl Oenjelkoenje en DJ Willie en een creatieve activiteit.’ Bert: ‘En een tent, voor als het slecht weer is.’ Wat het nog nooit was. Paul: ‘We wisten zeker in het begin niet wat ons te wachten stond. Dus waar laat je al die mensen? Gelukkig was het woonbegeleidingscentrum, één van onze buren, bereid om de ruimte die ze hebben beschikbaar te stellen.’

Allerlei activiteiten
Er is elk jaar veel muziek en altijd vanalles te doen. Dit jaar zijn er (oud-hollandse) spellen, een kindervrijmarkt en een schilderactiviteit. Gewoon kletsen met een kopje koffie en een wafel kan natuurlijk ook. Voor ieder wat wils, dus. Dan weet iedereen dat hij welkom is.
Er is nog veel meer te vertellen over burendag. Dat (oudere) buren soms een rondleiding krijgen door de oude meisjesschool. Dat een bewoonster lid is geworden van de line dance club nadat zij een demonstratie gaven op de burendag. Dat het contact met buren hechter is geworden. Dat na suikerspinnen altijd frietjes op het programma staan. Dat die soms zingend en dansend gebakken worden. En aangezien iedereen welkom is, kunt u ook eens komen kijken.

Burendag 2015 Reuver Noord
wanneer? zaterdag 26 september van 13.00 uur tot 18.00 uur
waar? bij WBC Den Roover (het gebouw van PSW in voormalige Maria Goretti school)
entree? Nee hoor, de toegang is gratis