Reuver – Het was weer druk tijdens de eerste dagen van de Kermis in Reuver. Met name de zondagmiddag werd de kermis massaal bezocht. Het waren dagen met een beetje zon, veel bewolking, beetje regen & veel wind, maar dat mocht voor de aanwezige de pret niet drukken. Door de voorspelde neerslag en temperaturen bleven veel mensen thuis in vergelijking met vorig jaar.

Ook de horeca heeft het afgelopen dagen erg druk gehad, nu de kermis is afgelopen word er opgeruimd en de balans opgemaakt. Grote verandering met voorgaande jaren is dat Boezzz en Bloezzz weer een eigen feesttent had. Boezzz zit momenteel nog zonder uitbater, de organisatie werd op zich genomen door de familie Theunissen.

Zij laten weten dat het een groot feest was, “4 dagen volle bak” aldus Geert. Het feest in de tent was ook een grote knipoog naar Der Verrückte Freitag op 30 oktober bij de Witte Stein. Verder laat Geert weten dat de jeugd zich voorbeeldig gedragen heeft, er hebben zich geen negatieve incidenten voorgedaan waarbij ingegrepen moest worden. Ook is hij blij met de medewerking van de gemeente, dat vergunningen op tijd geregeld konden worden. Nu is het de vraag of het eenmalig was, volgens Geert is dat de taak van de nieuwe uitbater. “In de weken voor de kermis hebben zich een aantal kandidaten gemeld om de zaak te gaan runnen. Zij hebben nu kunnen zien en ervaren wat de kracht van Boezzz is” aldus Geert.

Café Friends laat weten dat ondanks het koude weer in het weekend, een kei gezellige kermis te hebben gehad. Gezelligheid waar de Reuverse kermis om bekend staat aldus de uitbater. Doordat het koud was op zaterdag en zondag was wel te merken dat er iets minder verloop was bij het café, “maar ach, misschien zijn we afgelopen jaren ook verwend geweest met het goede weer tijdens de kermis” aldus de uitbater.

Café Ronckenstein heeft vanwege de tent bij Boezzz besloten om geen tweede tent neer te zetten, de uitbaatster heeft daarop besloten om het programma naar de zaal binnen te verhuizen. En dat was een succes, toen de tenten om 1 uur sloten, vulde de zaal snel waar men tot 3 uur door kon gaan. Volgens de uitbaatster heeft het uitgaanspubliek in Reuver er behoefte aan, er zijn veel mensen die om 1 uur naar huis gaan, maar blijkbaar nog meer mensen die graag nog eventjes door willen feesten. Een formule die volgend jaar zeker weer uitgevoerd kan worden als bij Boezzz opnieuw een tent komt te staan.

De grote tent bij het café was net zoals de andere tent volle bak. Met een goed amusatie en entertainment programma voor vrijwel elke doelgroep. Ook Ronckenstein kijkt terug op een gezellige Reuverse kermis waar die om bekend staat.

 

Klik op de afbeelding voor meer foto’s 
Foto’s: Mariëtte Feuler