Reuver – De VMBO school Broekhin in Swalmen en Reuver gaat energiedranken weren, dat heeft school maandag laten weten in een brief aan de leerlingen en ouders. Reden daarvan is dat ‘sommige leerlingen’ energiedrank meebrengen naar school en dat gedurende de schooldag nuttigen, en dat in strijd is om een gezonde school te zijn. Honderden andere scholen in Nederland hebben afgelopen jaren al energiedranken verboden vanwege de ongezonde bijwerkingen voor de drinkers.

De actie krijgt veel weerstand van leerlingen, op sociale media maken zij de vergelijking met koffie in de docentenkantine en cola in de frisdrankautomaat.

De school verbied de energiedrank vanaf maandag, voor leerlingen is het niet meer toegestaan om energiedrank bij zich te dragen of deze te nuttigen op het schoolterrein. Wanneer dat gezien wordt door docenten zullen zij deze in beslag nemen en u als ouders/verzorgers op de hoogte stellen, u wordt dan gevraagd de energiedrank op school op te halen. Daarmee denkt de school hiermee weer een goede stap te zetten in het kader van de gezonde school.

Energiedrank is al vaker in het nieuws geweest. Onlangs hebben kinderartsen zelfs beweerd dat energiedrankjes verboden moeten worden. Deze populaire drankjes zijn voor kinderen (en uiteraard ook voor volwassenen) namelijk erg ongezond. Klik hier voor meer informatie over de negatieve effecten van energiedrank.