Reuver – De informatieavond voor omwonende van sporthal de Schans is volgens aanwezige prima verlopen. Omwonende die komende vrijdag tijdelijk 200 nieuwe buren krijgen konden uitgebreid vragen stellen aan de gemeente en politie. Bijna iedereen van de c.a 75 gekomen verontruste burgers maakte daar gebruik van en kregen een zo uitgebreid mogelijk antwoord.

Volgens een van de aanwezige waren de vragen divers en bleven geen onderwerpen onbesproken en vragen onbeantwoord. Ook heerste er een rustige sfeer.

De gemeente heeft ook een hele lijst op internet gezet met allerlei vragen en antwoorden. Ook is het mogelijk om de gemeente met vragen te bereiken in het weekend via speciale tijdelijke telefoonnummers. Klik hier om de lijst te downloaden.

Op Facebook kwam een burger met een initiatief om de vluchtelingen welkom te heten zodra ze aankomen bij de sporthal met bijvoorbeeld typische Nederlandse spelletjes. De gemeente heeft laten weten opzoek te zijn naar vrijwilligers die willen helpen in de Schans. Denk aan die kunnen helpen met het verstrekken van koffie/thee en maaltijden en ondersteuning bieden bij andere activiteiten in de crisisopvang. Helpt u mee? Graag! Meld u dan bij de klantenbalie van het gemeentehuis, tel: 077 – 474 92 92.