Reuver – Op vrijdagmiddag 21 oktober a.s. organiseert de gemeente Beesel in samenwerking met de politie vanaf 13.00 tot 18:00 uur een informatiemarkt over fietsdiefstal. Deze markt vindt plaats op het Raadhuisplein in Reuver, tegenover het gemeentehuis. Vorig jaar was er ook een informatiemarkt op het Raadhuisplein, toen kwamen er ruim 500 belangstellende. 

Vorig jaar zijn er ruim 850 aangiftes gedaan van (brom)fietsdiefstal op de stations aan de Maaslijn (spoorlijn tussen Roermond en Nijmegen). Daarvan vonden er 26 plaats in het stationsgebied Reuver. Reden voor de gemeente Beesel om hieraan, net als voorgaande jaren, aandacht te besteden. Ook op de andere stations langs de Maaslijn vinden informatiemarkten plaats.

Informatiemarkt en Mobile Media Lab
De informatiemarkt Fietsdiefstal komt op het Raadhuisplein in Reuver net als vorig jaar, naast het Mobile Media Lab van de politie te staan. Dit is op loopafstand van het station Reuver. Het Mobile Media Lab is een vrachtwagen die is ingericht als onderzoeks- en interviewruimte. De politie nodigt je daarin uit je mening te geven over de manier waarop de politie communiceert via de website politie.nl, de politie app, folders, Facebook en twitter. Het Mobile Media Lab is net als de informatiemarkt Fietsdiefstal onderdeel van de Veiligheidsweek in de gemeente Beesel.

Accu’s graveren
Er worden steeds meer elektrische fietsen gestolen en ook accu’s. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om de accu (gratis) te laten graveren. Ook kun je je fiets gratis laten graveren, mocht deze niet zijn voorzien van een uniek framenummer. Na het graveren is je fiets makkelijker te traceren, als deze gestolen wordt.

Voorkom fietsdiefstal
Behalve graveren geeft het preventieteam van het Landelijke Centrum Fietsdiefstal voorlichting over wat je zelf kunt doen om fietsdiefstal te voorkomen. Een belangrijke voorzorgsmaatregel is het gebruik van een extra, gecertificeerd slot. Op de markt wordt uitgelegd wat een gecertificeerd slot is en waaraan je dit kunt herkennen.

Doe aangifte!   
Jaarlijks blijven er veel gestolen fietsen staan op het politiebureau omdat de eigenaren daarvan geen aangifte hebben gedaan. En dat is jammer. De politie roept daarom op om bij fietsdiefstal wel aangifte te doen. Het is dan wel belangrijk dat u uw fiets goed kent. Denk aan merk, type maar ook het framenummer. Op de informatiemarkt helpt het preventieteam u met het in kaart brengen van de belangrijkste kenmerken van uw fiets.

Maak kans op een AXA slot
Onder de bezoekers worden aan het eind van de informatiemarkt drie AXA sloten verloot ter waarde van € 75,-. Dit is een gecertificeerd slot dat door de verzekeraars is goedgekeurd.