Reuver/Offenbeek – Op zaterdag 11 november vindt in Reuver weer het jaarlijkse Sint Maartensfeest plaats. De organisatie is ook dit jaar weer in handen van Brandweer Reuver. Zoals gebruikelijk verzorgen het Philharmonisch Gezelschap en het Trommel- en Fluiterkorps de muzikale begeleiding van de optochten. Ter plaatse zal het spel van Sinter Merte worden voorgedragen. Sinter Merte en twee bedelaars, de sjaele en de lame, benadrukken in dit spel de betekenis van het samen delen en het helpen van een ander.

Vertrek optochten:
De beide stoeten zullen om 18.45uur vertrekken vanuit de marktpleinen in Reuver en Offenbeek. Het Philharmonisch Gezelschap staat in Reuver opgesteld om de optocht van Reuver muzikaal te begeleiden, het Trommel- en Fluiterkorps St. Barbara zal dit vanuit Offenbeek doen.

Vanuit Reuver gaat de optocht traditioneel via de Past. Vranckenlaan, Burg. Claessenstraat en Heerstraat naar de Bergerhofweg. Vanuit Offenbeek gaat de optocht via de Keulseweg, Heijencamp, Industriestraat en Mariastraat naar de Bergerhofweg. De beide optochten eindigen op de Bergerhofweg. Na een muzikaal gedeelte en het spel van Sinter Merte zal het vuur worden ontstoken. Natuurlijk zijn er ook bij de troshoop vers gebakken oliebollen e.d. verkrijgbaar.