Reuver – Een massale drukte tijdens het Sint Maartens feest in Reuver. Vanuit de Markt in Reuver en Offenbeek vertrokken rond kwart voor zeven twee stoeten begeleid door Philharmonisch Gezelschap en het Trommel- en Fluiterkorps, die uitgroeide tot vele honderden kinderen en ouders. Het St. Maartens feest in Reuver wordt met het jaar drukker bezocht, mits het weer mee zit. Woensdag was het droog en niet heel erg koud, wel stond er een strakke wind in de richting van het noorden.

Nadat het verhaal was uitgevoerd door de Stichting Toneelgroep Reuver, werd het vuur ontstoken. Door de wind kon het vuur zich makkelijk verspreiden in de grote hout stapel. Dat werd zo heet dat een stukje gras en struik mee brandde. De brandweer kon met een beetje water voorkomen dat er teveel gras zou verbrandden.

Het verhaal van Sint Maarten geeft aan hoe belangrijk het is om samen te delen en om iets voor een ander over te hebben. Sinter Merte en twee bedelaars, de ‘sjaele’ en de ‘lame’ benadrukken in dit verhaal/spel de betekenis van het samen delen en iets over hebben voor een ander.