Reuver – Zaterdag is op het dierenparkje Dierenrijk het terras voor gehandicapten en mindervaliden geopend. Na de succesvolle introductie van de scootmobielroute in juni van dit jaar, werd op initiatief van het Gemeentelijk Gehandicaptenplatform Beesel (GGB) een terras aangelegd in Het Dierenrijck aan de Berkenweg in Reuver.

Dit terras biedt geestelijk en lichamelijk gehandicapten de mogelijkheid om in direct contact te komen met de aanwezige dieren. Gisteren, zaterdag 7 oktober, vond de officiële opening plaats. De heer Huub Lenssen die Het Dierenrijck in de afgelopen 8 jaar, samen met vele vrijwilligers opbouwde tot een prachtig dierenpark, ontving uit handen van Ben Hackert, voorzitter van het GGB, een bordje met de tekst “Dierbelevingsterras”, waarmee de opening een feit was. Ook wethouder Bram Jacobs was van de partij. De gemeente verstrekt jaarlijks subsidie aan het GGB, waarmee dit soort projecten kunnen worden geïnitieerd. Het terras kwam mede tot stand door de inzet van Bodemsanering Reuver BV en Thijssen-Emans & Co.

Het GGB hoopt dat het terras zal bijdragen aan een fijne beleving van valide en minder valide mensen, groot en klein, met de vele aanwezige dieren.

Foto: David Dunnaway