Den Haag – Vakantiepark Landal De Lommerbergen in Reuver sinds vrijdag een vernieuwde ParkShop met geïntegreerde Gifts & Fashion in gebruik genomen. Ook is het nieuwe Indoorspeelparadijs opgeleverd. Door de nieuwe coronamaatregelen kan dat op dit moment echter nog niet in gebruik worden genomen. Gasten kunnen wel gebruik maken van een nieuwe snackbar, een multifunctioneel sportveld en een vernieuwd Avontureneiland. In februari volgend jaar heropent het Subtropisch Zwemparadijs, dat is uitgebreid met twee spectaculaire waterglijbanen.

Alle vernieuwingen en uitbreidingen maken deel uit van een grootscheeps revitalisatieprogramma van het vakantiepark, dat vorig jaar startte en doorloopt tot in 2021. In totaal wordt 24 miljoen euro geïnvesteerd in het toekomstbestendig maken van bungalows en faciliteiten.

Landal De Lommerbergen, prachtig gelegen in de Limburgse natuur, is één van de eerste grote vakantieparken in ons land en vierde twee jaar geleden haar vijftigste verjaardag. Om het park klaar te maken voor de volgende levensfase is er een masterplan ontwikkeld.

Renovatie bungalows
Vorig jaar is op Landal De Lommerbergen gestart met de renovatie van alle 502 bungalows, een proces dat tot eind 2021 doorloopt. In groepjes van zes worden de bungalows in vijf weken tijd aangepakt waarna ze weer in de verhuur komen. Dat proces gaat gestaag door, met uitzondering van de zomer- en kerstvakantie, want dan is alle capaciteit nodig voor parkgasten.
General Manager Marcel Glaser van Landal De Lommerbergen: “Eind december hebben we bijna 300 bungalows gerenoveerd. Daar zijn ook nieuwe, gethematiseerde bungalows aan toegevoegd, zoals speciale kinderbungalows en babybungalows. Deze bungalows sluiten volledig aan op de belevings-wereld van kinderen. De kinderbungalows beschikken o.a. over een stapelbedglijbaan, een spellentafel en kikkerbadkamer. Aangezien deze bungalow een goedlopend product is, verdubbelen we nu bijna het aantal kinderbungalows.”

Indoorspeelparadijs en meer
De Park Plaza krijgt een volledige make-over. Het nieuwe Indoorspeelparadijs biedt 100 m2 meer kinderspeelplezier dan voorheen. De vernieuwde ParkShop met geïntegreerde Gifts & Fashion is vandaag heropend en de nieuwe snackbar is sinds begin van de maand in gebruik voor afhaal evenals het Avontureneiland, waarvan beide speeltuinen werden voorzien van nieuwe toestellen met o.a. elementen van water. Alles in het thema van de Draak, het symbool van de gemeente Beesel.
Ook is er een Sports Arena aangelegd, een multifunctioneel sportveld compleet met Sutumuur (interactieve voetbalmuur), Soccer 44, basketbalveld, tafeltennistafels, sprintveld en multispeelveld.

Subtropisch zwemparadijs
In september van dit jaar is gestart met voorbereidende werkzaamheden voor het nieuwe, spectaculaire Subtropische Zwemparadijs, dat op 12 februari 2021 opent. Er komen twee nieuwe glijbanen; een cone glijbaan en een duoracer voor kinderen en volwassenen.
Glaser: “We krijgen niet alleen nieuwe glijbanen, maar ook worden tegelwerk, verlichting, decoratie en beplanting wordt aangepakt, evenals de ligweide. Op 4 januari gaat het zwembad leeg en is dan gesloten t/m 11 februari, zodat alles geïnstalleerd kan worden.”

Vernieuwingen in 2021
Verspreid over 2021 staan ook nog talloze vernieuwingen op het programma, waaronder het Grand Café, het buitenterras, de restaurants, midgetgolfbaan, het Fun House, fietsverhuur, boogschietbaan en een nieuw receptiegebouw met uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen. Tijdens deze werkzaamheden wordt de overlast voor gasten zoveel mogelijk beperkt.
General Manager Marcel Glaser: “De gemeenteraad van Beesel heeft unaniem akkoord gegeven voor de investering in een VVV-inspiratie- en informatiepunt bij ons in het receptiegebouw op het park. Daar zijn we bijzonder trots op! Het geeft gasten de gelegenheid zich nog beter te informeren over wat er in de mooie omgeving van het park te zien en te beleven is. Als straks alles gereed is, is het park weer volledig klaar voor de toekomst!”

Maatregelen
In Nederland zijn alle parken en campings van Landal GreenParks geopend. Met inachtneming van de RIVM-richtlijnen zijn de ParkShop, Fietsverhuur en de Take-Away/snackbar geopend. Ook worden aangepaste Fun & Entertainment activiteiten aangeboden. Genieten van de natuur en sporten in de buitenlucht is overal toegestaan. Meer informatie is te vinden op: landal.nl/maatregelen

Over Landal GreenParks
Landal GreenParks is een toonaangevende aanbieder op het gebied van management, beheer en verhuur van vakantieparken en exploiteert ruim 90 parken in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Hongarije met in totaal ruim 15.000 vakantieaccommodaties en 1.300 campingplaatsen. Jaarlijks kiezen 2,9 miljoen gasten voor Landal GreenParks en brengen er 14,5 miljoen overnachtingen door. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken 3.000 medewerkers. Door een actief duurzaamheidsbeleid zijn alle parken voorzien van een Green Key certificaat.