Venray – De leerlingen van basisschool Bösdael hebben woensdag in Venray de finale gewonnen van de regionale verkeersquiz. De finale werd gehouden in De Witte Hoeve in Venray.

Naast Bösdael (Beesel) plaatste zich ook De Brink en De Doolgaard (beiden Horst aan de Maas), De Bongerd (Venray) en ’t Palet (Venlo) voor de regiofinale. Voor het derde jaar werden de voorrondes van deze quiz in een online opzet gespeeld. Leerlingen van groep 7 en/of 8 spelen hierbij de voorronde van de verkeersquiz in hun eigen klas.

Dit geeft alle scholen de gelegenheid om met deze leerzame en spannende quiz mee te doen. Aan de lokale voorronde hebben 36 schoolklassen van 27 scholen meegedaan, dit zijn in totaal 981 leerlingen. Met de verkeersquiz worden kinderen voorbereid op deelname in het verkeer. Het is tevens een duidelijke graadmeter van het kennisniveau van de leerlingen. Maar minstens even belangrijk is dat door de inzet van een quiz, ‘verkeer’ voor kinderen erg leuk en spannend wordt. De quiz fungeert daardoor als middel om de kinderen te motiveren goed de regels te kennen en toe te kunnen passen in reële situaties, want ze winnen graag.