Reuver – Bijna vierhonderd Nederlandse topturnsters zullen op zaterdag 18 en zondag 19 maart te zien zijn in sportcentrum De Schans in Reuver. De Reuverse turnvereniging Hercules ’03 mag dit jaar de kwartfinale van het Nederlands Kampioenschap dames turnen organiseren. Voor de liefhebbers van de turnsport kan dat maar één ding betekenen: op naar Reuver, dat weekeinde, want daar strijden de dames van de eerste en tweede divisie niet alleen voor de hoogste eer, maar ook voor een felbegeerde plek in de finale van het Nederlands Kampioenschap.

Voor iedereen die weliswaar van turnen houdt, maar niet precies weet op welk niveau de vierhonderd turnsters die in Reuver gaan strijden hun sport beoefenen even een korte uitleg. Je hebt in Nederland uiteraard de klasse waar de absolute top toe behoort, zeg maar de groep van Epke Zonderland en Sanne Wevers. De groep dames (vanaf 9 jaar tot midden-twintigers) die daar qua turnprestaties net onder zit, zal in De Schans aanwezig zijn.
Hoewel deze dames formeel gezien nog als amateursporters te boek staan, mogen hun prestaties volgens het bestuur van Hercules ’03 zeer zeker ‘topsport’ genoemd worden. Elke week trainen deze toppers naast hun school minstens tussen de vijftien en dertig uur om de topprestaties te kunnen leveren die ze in Reuver ongetwijfeld tijdens de meerkamp zullen laten zien. Voor de toeschouwer die echt van turnen houdt, wordt het dus smullen geblazen in Reuver. Of, zoals het bestuur van Hercules ’03 zegt: ‘Hou je van turnen, dan kun je dit evenement gewoon niet missen’.
 
Zaterdag 18 maart beginnen de wedstrijden om 8.40 uur en eindigt de dag om 20.15 uur
Zondag 19 maart begint om 8.40 uur en eindigt om 17.30 uur.
De entree bedraagt vijf euro per persoon per dag voor volwassenen. Kinderen tot en met 12 jaar betalen drie euro